Anti molii

O modalitate de combatere a daunatorilor autohtoni este de a instala capcane anti-molii. Tipurile de dispozitive folosite pentru controlul insectelor sau capcanele pentru molii, sunt dispozitive folosite pentru capturarea si distrugerea insectelor adulte gata pentru reproducere. Exista mai multe soiuri de astfel de adaptari.

Tipuri de capcane

Anti-molii cu feromoni. Cea mai sigura modalitate de a scapa de o infectie a moliilor alimentare, este de a folosi capcane bazate pe feromoni. Astfel de produse sunt complet naturale, nu contin substante otravitoare sau chimice. Anti-moliile de acest tip sunt fabricate din carton cu un strat de adeziv foarte lipicios de feromoni de molii de sex feminin , pe care le emit in timpul perioadei de pregatire pentru imperechere. In unele dispozitive, componenta de feromoni este prezenta in adeziv, iar in altele, momeala este plasata intr-o punga separata pentru plasarea pe partea adeziva a capcanei. Insectele masculi se napustesc asupra  dispozitivului si cad in capcana, ceea ce impiedica posibilitatea reproducerii, distrugand, astfel, ciclul de viata al daunatorilor. Este ideal pentru lana, blanuri etc.

Anti-molii inodora. Scopul este de a proteja alimentele de diferite tipuri de molii aflate in spatii inchise. Capcana nu contine substante toxice, este inodora, convenabila pentru utilizare. Instructiunile de utilizare, presupun deschiderea pachetului si scoaterea capcanei. Pe partea din spate, se indeparteaza pelicula de protectie de banda de fixare. Se lipeste capcana in locul dorit, apoi se scoate stratul de hartie de protectie de pe partea frontala a produsului, pe care se afla stratul lipicios si desenele. Produsul anti-molii cu sistem de prindere, iti permite sa suspenzi capcana. De asemenea, este permisa suspendarea sau lipirea produsului si intr-o alta locatie.

Spray anti-molii. Ca masura preventiva, pulverizarea se face asupra produselor textile in zona de depozitare. Daca hainele din dulap se schimba frecvent, este necesar sa reaplici pe produsele textile. Acest dispozitiv, Spray anti-molii este absolut inofensiv pentru blanuri, nu lasa urme si nu satureaza blana cu aroma. In cazuri extreme poti cumpara un produs fara miros. Aceste tip de produs, este dezvoltat pentru protectia blanurilor, fiind usor de utilizat si foarte eficiente. Aerosolul trebuie pulverizat din cand in cand pe interiorul dulapului si pe blana. Frecventa acestei proceduri poate fi vazuta in instructiunile atasate fiecarui produs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *